Waterbehandeling, een onzichtbare maar belangrijke keuze

Waterbehandeling in een zwembad is één van de belangrijkste keuzes die u moet maken bij de bouw van uw ZWEM+ project. Hierin bieden wij graag de nodige professionele begeleiding. Of u nu gaat voor een waterbehandeling die u zelf uitvoert of u kiest voor een waterbehandeling die volledig geautomatiseerd is; voor helder zwembadwater kan u op onze ervaring vertrouwen.

Chloor

Het meest gekende en besproken systeem van waterbehandeling is Chloor. Wij bieden deze waterbehandeling aan in alle mogelijke vormen. U kan bij de opstart van uw zwembad rekenen op een goede begeleiding en duidelijke opleiding door het team van ZWEM+; welke methode u ook kiest om uw water proper te houden.

Meer informatie

Elektrolyse

Het behandelen van uw zwembadwater kan ook op een natuurlijke manier, zonder de toevoeging van chloor. Een betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier van zulke waterbehandeling is Elektrolyse. Dankzij een elektrolysetoestel hoeft u geen chloor toe te voegen aan uw zwembadwater.

Meer informatie

Chloorvrij

Voor wie echt de + wil ontdekken in ZWEM+ is chloorvrij zwemmen het neusje van de zalm! Door onze jarenlange ervaring in het bouwen van hybride zwemvijvers en biologische zwembaden kunnen wij u een betrouwbaar systeem van waterbehandeling aanbieden. Heel wat tevreden klanten sinds jaren gingen u voor.

Meer informatie

Welke plus bieden wij nog


Wanneer wij de waterbehandeling geïnstalleerd hebben op uw ZWEM+ project voorzien wij een gebruiksvriendelijke zandfilter. Deze filter is de beste keuze om vuildeeltjes uit uw zwembadwater te filteren. Wanneer we water manueel of automatisch met chloor of een alternatieve methode behandeld hebben, moeten afgedode algen en bacteriën uit het water verwijderd worden. Een zandfilter biedt hier de meest betrouwbare en onderhoudsarme oplossing.

Via een manuele of automatisch gestuurde zesweg klep gaan we water door het zandbed van boven naar onder persen. Tijdens deze transitie van het water in het filterbed gaan vuildeeltjes achter blijven en vasthechten aan het filtermedium. Hierdoor krijgen we aan de uitgang van de filter zeer fijn gefilterd water dat vrij is van organisch materiaal, algen en bacteriën.

Belangrijk bij het dimensioneren van uw zwembadfilter is dat er steeds gekozen wordt voor een filter die voldoende groot is waardoor de filtersnelheid binnen in de filter zo laag mogelijk wordt. Dit geeft de grootste garantie op kristalhelder water.

ZWEM+ zou niet PLUS zijn als we hier ook geen aanvulling zouden op bieden


Wanneer u door ZWEM+ een zandfilter laat installeren, voorzien wij deze steeds van een veel duurzamere vulling dan het traditionele filterzand. Wij vullen onze zandfilters steeds met glasparels.

Kortom, door het toevoegen van dit soort filtersysteem maakt u uw ZWEM+ project nog duurzamer en gebruiksvriendelijke dan concurerende systemen.

  • levenslange werking, geen geknoei met het jaarlijks vernieuwen van het zand;
  • een lager waterverbruik door kortere terugspoeltijden;
  • geen kanaalvorming in het zandbed, fijnere filtratie;
  • lagere weerstand, minder stroomverbruik van de pomp.