Voor wie echt de + wil ontdekken in ZWEM+ is chloorvrij zwemmen het neusje van de zalm! Wij bouwen uw zwembad volledig chloorvrij, zonder het risico op groen zwembadwater in vol zomerseizoen.

hybride zwemvijvers en biologische zwembaden


Door onze jarenlange ervaring in het bouwen van hybride zwemvijvers en biologische zwembaden kunnen wij u een betrouwbaar systeem van waterbehandeling aanbieden zonder gebruik te maken van Chloor. Heel wat tevreden klanten gingen u voor.

Door gebruik te maken van vrije radicalen zoals waterstofperoxide en ozon kunnen wij uw zwembadwater kristalhelder houden zonder de nadelige effecten van chloor of zout.

Het pure water

Met dit systeem gaan wij water (H2O) zuiveren met zijn eigen componenten, namelijk de H en de O. Er blijft geen restproduct achter dat huidirritaties en rode ogen veroorzaakt. U zwemt dus in puur water, met een minimum aan onderhoud en een maximum aan genot. Een installatie die uw zwembad uniek maakt!

Het perfecte systeem voor de zwemmer die snel last heeft van irritaties op de huid, luchtwegen en ogen in een klassiek zwembad

Door gebruik te maken van dit systeem gaan we in de technische installatie de splitsing van H2O laten plaatsvinden en zo peroxide, ozon, zuurstof en hydroxide aanmaken. Deze zijn vele malen krachtiger dan chloor om vuildeeltjes te verbranden en zo kristalhelder water te verzorgen.

Een combinatie van dit systeem met het gebruik van een ionisatiesysteem zorgt ervoor dat vuildeeltjes gevlokt worden en via de filter afgevoerd worden.

Welke plus bieden wij nog


Wanneer wij de waterbehandeling geïnstalleerd hebben op uw ZWEM+ project voorzien wij een gebruiksvriendelijke zandfilter. Deze filter is de beste keuze om vuildeeltjes uit uw zwembadwater te filteren. Wanneer we water manueel of automatisch met chloor of een alternatieve methode behandeld hebben, moeten afgedode algen en bacteriën uit het water verwijderd worden. Een zandfilter biedt hier de meest betrouwbare en onderhoudsarme oplossing.

Via een manuele of automatisch gestuurde zesweg klep gaan we water door het zandbed van boven naar onder persen. Tijdens deze transitie van het water in het filterbed gaan vuildeeltjes achter blijven en vasthechten aan het filtermedium. Hierdoor krijgen we aan de uitgang van de filter zeer fijn gefilterd water dat vrij is van organisch materiaal, algen en bacteriën.

Belangrijk bij het dimensioneren van uw zwembadfilter is dat er steeds gekozen wordt voor een filter die voldoende groot is waardoor de filtersnelheid binnen in de filter zo laag mogelijk wordt. Dit geeft de grootste garantie op kristalhelder water.

ZWEM+ zou niet PLUS zijn als we hier ook geen aanvulling zouden op bieden


Wanneer u door ZWEM+ een zandfilter laat installeren, voorzien wij deze steeds van een veel duurzamere vulling dan het traditionele filterzand. Wij vullen onze zandfilters steeds met glasparels.

Kortom, door het toevoegen van dit soort filtersysteem maakt u uw ZWEM+ project nog duurzamer en gebruiksvriendelijke dan concurerende systemen.

  • levenslange werking, geen geknoei met het jaarlijks vernieuwen van het zand;
  • een lager waterverbruik door kortere terugspoeltijden;
  • geen kanaalvorming in het zandbed, fijnere filtratie;
  • lagere weerstand, minder stroomverbruik van de pomp.