Het meest gekende en besproken systeem van waterbehandeling is Chloor. Wij bieden deze waterbehandeling aan in alle mogelijke vormen. U kan bij de opstart van uw zwembad rekenen op een goede begeleiding en duidelijke opleiding door het team van ZWEM+; welke methode u ook kiest om uw water proper te houden.

Manuele ontsmetting


Een optie om uw zwembad te voorzien van de nodige ontsmetting met chloor is door de chloor manueel toe te voegen. Dit kan door het:

  • toevoegen van vloeibaar chloor;
  • plaatsen van chloortabletten in een vlotter.

Wekelijks de waarden zoals vrije-chloor en pH meten is een must. Op basis hiervan beslist u welke dosis chloor u toevoegt en of uw water dan voldoende ontsmet is. De betrouwbaarheid van deze methode hangt af van de stiptheid en de correctheid waarmee u met uw water(ontsmetting) omgaat.

Een must indien u voor manuele waterbehandeling kiest, is de aanschaffing van een betrouwbare meetkit. Hiermee kan u zelf op een eenvoudige manier de waarden van chloor, pH, hardheid… meten. Indien de meetresultaten dit nodig achten, kan u overgaan tot het toevoegen van waterbehandelingsmiddelen die u, afhankelijk van uw volume zwembadwater, doseert in uw zwembad.

Deze manuele methode vergt van u als eindgebruiker enige discipline en toewijding.

Automatische waterbehandeling


Bij ZWEM+ trachten wij steeds wat Plus te bieden.

Wij nemen de zorg om proper water uit uw handen. Door het toevoegen van een betrouwbare meet- en regelinstallatie kunnen we u heel wat zorgen besparen.

Een PLUS voor u:

  • tijdsbesparing: u moet niet zelf de wekelijkse metingen uitvoeren alsook de dosis waterbehandelingsmiddel afmeten.
  • betrouwbaardheid: dat u en uw kinderen, kleinkinderen, vrienden... zorgeloos kunnen genieten van proper water.

Het automatische systeem meet zelf continu de kwaliteit van uw water

De basis van deze waterbehandelingsmethode is dezelfde als die van de manuele waterbehandeling, namelijk Chloor. In plaats van het wekelijks meten en doseren van de nodige producten meet het mechanisch systeem zelf continu uw water. Aan de hand van de permanente metingen beslist het systeem om de waterkwaliteit al dan niet bij te sturen. Doseerpompen zorgen er voor dat de nodige toevoegingen gebeuren.

Dankzij dit systeem van waterbehandeling voorkomt u grote schommelingen in chloorgehaltes. Dat resulteert in aangenaam, proper zwemwater met minder irritaties en minder zwembadgeur in vergelijking met manuele waterbehandeling.

Welke plus bieden wij nog


Wanneer wij de waterbehandeling geïnstalleerd hebben op uw ZWEM+ project voorzien wij een gebruiksvriendelijke zandfilter. Deze filter is de beste keuze om vuildeeltjes uit uw zwembadwater te filteren. Wanneer we water manueel of automatisch met chloor of een alternatieve methode behandeld hebben, moeten afgedode algen en bacteriën uit het water verwijderd worden. Een zandfilter biedt hier de meest betrouwbare en onderhoudsarme oplossing.

Via een manuele of automatisch gestuurde zesweg klep gaan we water door het zandbed van boven naar onder persen. Tijdens deze transitie van het water in het filterbed gaan vuildeeltjes achter blijven en vasthechten aan het filtermedium. Hierdoor krijgen we aan de uitgang van de filter zeer fijn gefilterd water dat vrij is van organisch materiaal, algen en bacteriën.

Belangrijk bij het dimensioneren van uw zwembadfilter is dat er steeds gekozen wordt voor een filter die voldoende groot is waardoor de filtersnelheid binnen in de filter zo laag mogelijk wordt. Dit geeft de grootste garantie op kristalhelder water.

ZWEM+ zou niet PLUS zijn als we hier ook geen aanvulling zouden op bieden


Wanneer u door ZWEM+ een zandfilter laat installeren, voorzien wij deze steeds van een veel duurzamere vulling dan het traditionele filterzand. Wij vullen onze zandfilters steeds met glasparels.

Kortom, door het toevoegen van dit soort filtersysteem maakt u uw ZWEM+ project nog duurzamer en gebruiksvriendelijke dan concurerende systemen.

  • levenslange werking, geen geknoei met het jaarlijks vernieuwen van het zand;
  • een lager waterverbruik door kortere terugspoeltijden;
  • geen kanaalvorming in het zandbed, fijnere filtratie;
  • lagere weerstand, minder stroomverbruik van de pomp.