Het behandelen van uw zwembadwater kan ook op een natuurlijke manier, zonder de toevoeging van chloor. Een betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier van zulke waterbehandeling is Elektrolyse.
Dankzij een elektrolysetoestel hoeft u geen chloor toe te voegen aan uw zwembadwater.

Minimale hoeveelheid chloor


Waterontsmetting met het systeem van elektrolyse gebeurt op basis van zout in uw zwembadwater. Zout wordt hierbij gesplitst en vrije chloor wordt aangemaakt.
Dankzij dit innovatief systeem krijgt u zacht en aangenaam zwemwater, met een minimale hoeveelheid aan vrije chloor. Geen gedoe met metingen, doseren en het zeulen met allerlei producten om uw water proper te houden.

Uiteraard is het zoutgehalte in dit zwemwater haast niet waarneembaar voor de zwemmer. Het gehalte aan zout nodig om deze installatie draaiende te houden, is namelijk tien keer lager dat het gehalte zout in zeewater.

Moet u dan constant zout toevoegen?

Uiteraard niet, het één tot twee maal per jaar toevoegen van de benodigde hoeveelheid zwembadzout is genoeg om een heel jaar zorgeloos te genieten van proper water.

Voordelen


 • levering van uw bad op vier weken tijd;
 • bad en techniek samen geplaatst in minder dan een week;
 • vormgeving en dimensies vrij te bepalen;
 • fabrieksafwerking tot in de puntjes;
 • vrij van verkleuring en osmose.

Nadelen


 • duurdere installatie in vergelijking met installatie voor chloordosering;
 • zout kan onderdelen in metaal aantasten. Hier dient rekening mee gehouden te worden bij het ontwerp en de bouw van het zwembad.

Kortom, dit systeem is een must voor wie voor een net wat betere én een meer ecologische waterkwaliteit wil gaan. Voor diegenen die zorgeloos willen genieten van hun zwembad met een minimum aan onderhoud.

Welke plus bieden wij nog


Wanneer wij de waterbehandeling geïnstalleerd hebben op uw ZWEM+ project voorzien wij een gebruiksvriendelijke zandfilter. Deze filter is de beste keuze om vuildeeltjes uit uw zwembadwater te filteren. Wanneer we water manueel of automatisch met chloor of een alternatieve methode behandeld hebben, moeten afgedode algen en bacteriën uit het water verwijderd worden. Een zandfilter biedt hier de meest betrouwbare en onderhoudsarme oplossing.

Via een manuele of automatisch gestuurde zesweg klep gaan we water door het zandbed van boven naar onder persen. Tijdens deze transitie van het water in het filterbed gaan vuildeeltjes achter blijven en vasthechten aan het filtermedium. Hierdoor krijgen we aan de uitgang van de filter zeer fijn gefilterd water dat vrij is van organisch materiaal, algen en bacteriën.

Belangrijk bij het dimensioneren van uw zwembadfilter is dat er steeds gekozen wordt voor een filter die voldoende groot is waardoor de filtersnelheid binnen in de filter zo laag mogelijk wordt. Dit geeft de grootste garantie op kristalhelder water.

ZWEM+ zou niet PLUS zijn als we hier ook geen aanvulling zouden op bieden


Wanneer u door ZWEM+ een zandfilter laat installeren, voorzien wij deze steeds van een veel duurzamere vulling dan het traditionele filterzand. Wij vullen onze zandfilters steeds met glasparels.

Kortom, door het toevoegen van dit soort filtersysteem maakt u uw ZWEM+ project nog duurzamer en gebruiksvriendelijke dan concurerende systemen.

 • levenslange werking, geen geknoei met het jaarlijks vernieuwen van het zand;
 • een lager waterverbruik door kortere terugspoeltijden;
 • geen kanaalvorming in het zandbed, fijnere filtratie;
 • lagere weerstand, minder stroomverbruik van de pomp.